نویسنده : تحریریه افق سلامت
تاریخ انتشار:  ۱۳۹۸/۰۷/۲۴
به طور کلی، تست های روانشناختی، از جمله ابزارهای مفید و کاربردی برای پی بردن به وضعیت شخصیتی یک فرد می باشد. تست روانشناسی قبل از ازدواج نیز از این قاعده مستثنا نبوده و در کنار چند جلسه مشاوره قبل از ازدواج، می تواند به عنوان یک ابزار مفید در نظر گرفته شود. بر اساس آمار و ارقام های اعلام شده، در هر سال حدود یک سوم از ازدواج های صورت گرفته به طلاق و جدایی ختم می گردد. با تأملی در این آمار مرعوب کننده و جدی، اهمیت مشاوره ها و تست های روانشناسی قبل از ازدواج بیش از پیش نمایانگر می شود.
ناگفته نماند که بسیاری از زوج ها نیز که به زندگی کنار همدیگر ادامه می دهند، به معنای رضایت کامل و جامع آنها از زندگی خود نمی باشد. بر این اساس، بالغ بر 30 درصد زوج هایی که زندگی مشترک خود را در کنار یکدیگر سپری می کنند، هیچگونه رضایت کاملی از زندگی خود نداشته و تنها به خاطر مؤلفه های مختلفی مانند تامین نیازهای مالی و نگهداری از فرزندان، زندگی مشترک خود را پیش می برند. بدون تردید، پیدا کردن شخصی ایده آل و مناسب برای ازدواج و شروع زندگی مشترک، کار راحت و آسانی محسوب نمی گردد.
از سوی دیگر، هیچکس هم قادر نیست پیش بینی کند که در آینده زندگی خوب یا بدی خواهد داشت. در چنین شرایطی، استفاده از خدمات مشاوره قبل ازدواج و تست روانشناسی قبل از ازدواج، برای بررسی و ارزیابی میزان تفاهم و سازگاری زوجین بسیار تاثیر گذار و مؤثر می باشد. بر همین اساس و به منظور مشخص نمودن سطح کیفی زندگی مشترک، می توان از تست روانشناسی قبل از ازدواج کمک گرفت.
نقش و اهمیت تست روانشناسی قبل از ازدواج
به طور کلی، یکی از عامل های مهم و حائز اهمیت و تعیین کننده برای داشتن یک ازدواج موفق، سطح کیفی روابط قبل از ازدواج می باشد. نوع برخورد و تعامل زوج ها پیش از ازدواج، می تواند سطح روابط در زندگی مشترک را بازتاب دهد. بر این اساس، داشتن روابط و تعاملات صمیمانه و گرم و تن دادن به ازدواج از روی میل باطنی و رضایت قبلی، به رشد و شکوفایی عشقی ماندگار و مستحکم منجر می گردد. برای سنجش و ارزیابی روابط و تعاملات، به ویژه برای رسیدن به شناخت بهتر و مطلوب تر از شخصیت طرف مقابل، تست روانشناسی قبل از ازدواج می تواند یک راهکار مناسب و مثمر ثمر تلقی گردد.
بدون تعارف، رسیدن به شناخت مناسب، علی الخصوص در دوران پیش از ازدواج، علاوه بر درک بهتر طرفین از یکدیگر، سبب درک بهتر انتظارات و توقعات واقع بینانه و منطقی تری از زندگی خود و مسائل مرتبط به آن می گردد. تست روانشناسی قبل از ازدواج، برای کنار آمدن و به تفاهم رسیدن بر سر ارزش ها و باورهای اخلاقی، می تواند تاثیر گذار و مؤثر محسوب شود. ناگفته نماند که مقوله ازدواج، بستن پیوند زناشویی با وجود تمام تفاوت های فرهنگی، فکری و شخصیتی بر پایه تعهد، همدلی و عشق می باشد. زندگی مشترک قدم گذاشتن در یک مسیر پر فراز و نشیب و پر پیچ و خم است که لازمه به سلامت عبور کردن از این مسیر، همدلی، همکاری و تعاون زوج ها با یکدیگر می باشد. از طرف دیگر، هر ازدواجی چالش ها و سختی های مختص به خود را دارد که عشق و علاقه یک طرف رابطه صرفاً تضمین کننده قدم زدن در مسیر خوشبختی و برخورداری از یک زندگی ایده آل و رویایی نمی باشد. بر این اساس، یکی از فاکتورهای مناسب برای رسیدن به شناخت بیشتر، تست روانشناسی قبل از ازدواج می باشد.
چرایی استفاده از تست روانشناسی قبل از ازدواج
بدون اغراق، ازدواج و شروع یک زندگی مشترک، از جمله مقاطع حساس و در عین حال شیرین زندگی هر فرد تلقی می شود. به همین سبب، ازدواج و انتخاب همسر در زمره اتفاق های مهم و سخت هر شخص در طول زندگی قرار دارد. از سوی دیگر، از مؤلفه های بسیار مهم و حائز اهمیت برای داشتن ازدواج موفق، رسیدن به شناخت کافی هر دو طرف از یکدیگر، در پرتو استفاده از تست روانشناسی قبل از ازدواج می باشد. رشد و افزایش آمار و ارقام طلاق در کشور ما به خوبی مواردی نظیر عدم توجه به معیارهای اصولی انتخاب همسر و عدم شناخت کافی طرفین از همدیگر گوشزد می کند. بر این اساس، شناخت ویژگی های شخصیتی و خواسته های خود و طرف مقابل، در مقوله ازدواج از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در این میان تست روانشناسی قبل از ازدواج برای رسیدن و آگاهی یافتن از ویژگی های شخصیتی، تمایلات، خواسته ها و توقعات طرف مقابل، بسیار کاربردی و راهگشا می باشد. بدون اغراق، بسیاری از افراد تمایل دارند که از خصوصیات شخصیتی خود اطلاعات ریز و درشتی را کسب نمایند. تست روانشناسی قبل از ازدواج، برای رسیدن به شناخت بهتر و بیشتر از شخصیت افراد، می تواند تاثیر گذار و مؤثر باشد. بر همین اساس، علاوه بر تست روانشناسی قبل از ازدواج، تست های روانشناسی، منبع مؤثری برای به دست آوردن اطلاعات مفید و مثمر ثمر از ویژگی های شخصیت افراد محسوب می شوند. تست روانشناسی قبل از ازدواج مبتنی بر پرسش سوالات و تجزیه و تحلیل پاسخ های ارائه شده طرفین می باشد. ناگفته نماند که در پرتو استفاده از تست روانشناسی قبل از ازدواج، می توان به اطلاعات قابل توجهی از شخصیت و مسائل روحی و روانی افراد رسید. لازم به ذکر است که یکی از مدل های تست روانشناسی قبل از ازدواج، برای شناخت تیپ های شخصیتی و رسیدن به یک نوع خودآگاهی، تست شخصیتی MBTI محسوب می شود.
نگاهی به تست روانشناسی قبل از ازدواج MBTI
به طور کلی، تست روانشناسی قبل از ازدواج MBTI، به عنوان یکی از تست های روانشناسی قبل از ازدواج، برای مطلع شدن از ویژگی های شخصیتی و درونی طرفین ازدواج بسیار تاثیر گذار و مؤثر می باشد. بر این اساس، با استفاده از تست روانشناسی قبل از ازدواج MBTI می توان شخصیت خود یا دیگران را مورد شناخت بیشتر قرار داد. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که افراد با آگاهی و اطلاع داشتن از اهداف، صفات ذاتی و شخصیتی، خواسته ها و علایق خود، قادر خواهند بود دست به انتخاب های بهتری، به منظور برخورداری از یک زندگی ایده آل و خوب بزنند. امروزه ابزارهای مختلفی برای سنجش ویژگی های فردی و شخصیتی افراد، به وسیله روانشناسان و محققان ابداع شده است. یکی از این ابزار مؤثر و کاربردی، تست روانشناسی قبل از ازدواج MBTI به شمار می رود.
نتایج به دست آمده از این آزمون، به روانشناسان به منظور رسیدن به درک عمیق از ویژگی های شخصیتی افراد کمک شایانی می نماید. شایان ذکر است که در مقوله ازدواج، زوجین از ویژگی های شخصیتی و فردی مختص به خود و متفاوت از یکدیگر برخوردار می باشند. برای رسیدن به تفاهم و نقاط مشترک با وجود تفاوت های شخصیتی، تست های روانشناسی قبل از ازدواج مانند تست تیپ های شخصیتی MBTI، از درجه اهمیت و ارزش بسیار بالایی برخوردار می باشد. آزمون تیپ شخصیتی MBTI، به عنوان یک تست روانشناسی قبل از ازدواج، به وسیله مایزر و بریگز، متاثر از نظریه های روانشناسی سوئیسی به نام گوستاو یونگ طراحی شده است. این آزمون شخصیت با طراحی شانزده تیپ شخصیتی در زمینه های گوناگونی مانند تحصیلی، عاطفی و شغلی مورد استفاده قرار می گیرد. با پاسخ دادن به سوالات این نمونه تست روانشناسی قبل از ازدواج تحت نظر یک روانشناس و ارزیابی پاسخ های به دست آمده، ویژگی های شخصیتی و فردی طرفین ازدواج به خوبی نمایانگر می شود.
بررسی تست تفاهم، به عنوان تست روانشناسی قبل از ازدواج
از دیگر تست های روانشناسی قبل از ازدواج می توان به تست تفاهم قبل از ازدواج ،اشاره نمود. این مدل تست روانشناسی قبل از ازدواج علاوه بر ارزیابی میزان سازگاری و تفاهم زوجین، سطح کیفی زندگی آنان در آینده را نیز نمایان می سازد. بسیاری از زوجین، خصوصا قبل از ازدواج به تفاوت های شخصیتی، سلیقه ای و فرهنگی طرف مقابل خود توجهی نشان نمی دهند. این تضادها و رفتارها با گذشت زمان، بستر مناسب برای شکل گیری تعارضات و اختلافات ریز و درشت را میان زوجین فراهم می آورد. تست تفاهم پیش از ازدواج، برای کسب آگاهی از زوایای پنهان شخصیتی طرفین، شناخت بیشتر و بهتر همدیگر و دست زدن به یک انتخاب مناسب، به طرفین کمک شایانی می نماید. بدون شک، یکی از ارکان اصلی و کلیدی برای موفقیت در ازدواج، شناخت پیش از ازدواج محسوب می شود.
این تست روانشناسی قبل از ازدواج، زمینه مناسب برای شناخت لازم و کافی از ویژگی های شخصیتی و فردی طرفین را امکان پذیر می سازد. این مدل تست روانشناسی قبل از ازدواج، برای اطمینان حاصل کردن طرفین از انتخاب خود، می تواند مورد نظر واقع شود. شایان ذکر است که این مدل تست روانشناسی قبل از ازدواج، برای تصمیم گیری در ازدواج، یک معیار تقریبی را در اختیار افراد برای شناخت بهتر همدیگر قرار می دهد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که معیارهای تست تفاهم قطعی و حتمی نبوده و به منظور جویا شدن از نتایج به دست آمده، می توان از وجود یک متخصص بهره برد. یک روانشناس متبحر، با در نظر گرفتن اطلاعات به دست آمده از تست روانشناسی قبل از ازدواج و همینطور مشاوره پیش از ازدواج، درصدد هدایت طرفین با حداقل تنش، به سمت دستیابی به یک زندگی مشترک ایده آل بر می آید. ناگفته نماند که فراگیری مهارت های زندگی سبب افزایش آمادگی زوجین برای وارد شدن به زندگی مشترک مناسب می شود.
نگاهی به نتایج به دست آمده از تست روانشناسی قبل از ازدواج
همانطور که اشاره شد، تست تفاهم قبل از ازدواج، به عنوان نوعی از تست های روانشناسی قبل از ازدواج محسوب می شود. پس از انجام این مدل تست روانشناسی قبل از ازدواج، نتایج حاصله از این آزمون می تواند نمایانگر مسائل و موارد مهم باشد. بر این اساس، ضروری است که زوج ها به صورت جداگانه، نسبت به پاسخ دادن به سوالات آزمون تست تفاهم قبل از ازدواج اقدام نمایند. چنانچه در پاسخ دهی به سوالات این مدل تست روانشناسی قبل از ازدواج، زوجین به سوالات کمتر از 9 عدد پاسخ صحیح داده باشند، نمایانگر عدم احساس رضایت آنها در طی زندگی زناشویی خود می باشد. بر این اساس و به منظور برخورداری از روابط و تعاملات صمیمی و گرم و ابراز محبت بیشتر به زوج ها، داشتن رابطه ای فعال و خلاق می تواند در دستور کار قرار گیرد. در صورتی که طرفین در این تست روانشناسی قبل از ازدواج به 7 سوال پاسخ بله داده باشند، به منظور برخورداری از یک ازدواج موفق و داشتن زندگی ایده آل، مراجعه به متخصص می تواند راهکار مناسب و مثمر ثمری محسوب گردد. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که با حضور در جلسات مشاوره پیش از ازدواج، تا حدودی آینده و سرنوشت هر ازدواجی را می توان پیش بینی نمود. بر این اساس و به منظور دست زدن به انتخاب مناسب و مطلوب، استفاده از تست روانشناسی قبل از ازدواج، به انضمام استفاده از خدمات مشاوره پیش از ازدواج، می تواند راهکار مناسب و مطلوبی محسوب شود. در زندگی مشترک، برخورداری زوج ها از روابط صمیمانه و متعادل، زمینه ساز موفقیت آنها در بسیاری موارد می شود.
نگاهی اجمالی به انواع تست های روانشناسی قبل از ازدواج
تست های روانشناسی قبل از ازدواج، به ویژه آزمون های شخصیت شناسی در مدل های مختلفی وجود دارند. یکی از این نمونه های تست روانشناسی قبل از ازدواج، تست شخصیت شناسی هارتمن به شمار می رود. در این آزمون شخصیت شناسی، شخصیت افراد در چهار رنگ زرد به عنوان نماد لذت و تفریح، رنگ سفید به معنای صلح و آرامش، رنگ آبی نشانگر صمیمیت و رنگ قرمز در مفهوم قدرت، طبقه بندی می گردد. ناگفته نماند که کلید شخصیت هر فرد، ارزش های مورد پذیرش او می باشد. با استفاده از تست روانشناسی قبل از ازدواج هارتمن، می توان نسبت به ارزش های محوری شخصیت خود، اطلاعات لازم و کافی را به دست آورد. همچنین برای آزمون هارتمن 45 سوال طراحی شده که با پاسخ دادن به آنها، نتایج حاصله از این آزمون برای فرد مشخص می گردد. از دیگر انواع تست روانشناسی قبل از ازدواج می توان به آزمون سنجش صفات شخصیت پنج عاملی (NEO)، اشاره کرد. در این آزمون با طراحی 60 سوال و پاسخگویی به آنها، می توان به برخی از ویژگی های فردی و شخصیتی وجود خود آگاهی یافت. تست عشق استرنبرگ (STLS)، تست بلوغ عاطفی (EMS)، تست تعارضات زناشویی (MT)، تست مقیاس سازگاری زوجین (MST) و تست روانشناسی کیفیت زندگی (SF)، از دیگر نمونه های تست روانشناسی قبل از ازدواج به شمار می روند.
لینک کوتاه: